John Carpenter’s Escape from New York (1981)

Escape from New York is een dystopian science fiction film uit 1981 onder regie van John Carpenter. De film speelt zich af in 1997. New York is sinds een streng bewaakte gevangenis omdat de criminaliteit enorm steeg. Wanneer Air Force One gekaapt wordt, besluit de president via een beveiligingscapsule te vluchten. Het vliegtuig stort neer in New York en de president wordt ontvoerd door de bende van de Duke. Topcrimineel Snake Plissken krijgt de opdracht om de president binnen 24 uur te bevrijden.

Tot de medewerkers van het productieteam behoorde ondermeer James Cameron, die later zelf als filmmaker van The Terminator, The Abyss, Titanic en Avatar bekend zou komen te staan.

Externe links

Zie ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.