Revell Calypso (1976)

Calypso is de naam van het drijvend oceanografisch onderzoekslaboratorium waarmee Jacques-Yves Cousteau en zijn bemanning talloze reizen maakte tussen 1951 en 1996. De uitrusting en het onderhoud van dit schip kostte hopen geld en daarom gebruikte Cousteau de naam Calypso als media-attractie en verhief het schip tot een sterrenrol in zijn vele films en televisiedocumentaires over de wereld onder de golven. Het Calypso bouwpakket van de Duitse modelmaker Revell heeft een schaal van 1:125 en vormt een natuurgetrouwe replica van dit iconisch hoogtepunt. Het schaalmodel dat Revell van de Calypso op de markt bracht is in verschillende jaren opnieuw verpakt, maar de inhoud van de dozen is hetzelfde gebleven.

Externe links

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *