Kraftwerk’s Autobahn (1974)

Autobahn is een studioalbum van de Duitse formatie Kraftwerk uit 1974. Het album is vooral bekend van de titelsong, die sterk ingekort wekenlang in de Britse en Amerikaanse hitlijsten stond. Het album is één van de bekendste werken van de band. Op het album is een heel scala aan elektronische instrumenten te horen, waardoor Autobahn al sterk neigt naar electro en electropop, waar Kraftwerk later bekend om stond. Zo werd er ondermeer gebruik gemaakt van een Minimoog en een Farfisa Rhythm Unit 10. Hoewel de Moog Minimoog al door veel bands werd gebruikt, bracht Kraftwerk een omwenteling in het gebruik van synthesizers teweeg: er werd niet gezocht naar de nabootsing van bestaande muziekinstrumenten, maar juist naar geheel nieuwe geluid- en ritmestijlen.

Externe link

Eén reactie

  1. De titelsong heeft ook een video-artiest geinspireerd. In 1979 heeft Roger Mainwood een animatie gemaakt, geinspireerd door dit nummer. Het duurt meer dan 11 minuten en maakte destijds grote indruk op me, toen ik een jongetje van 7 a 8 jaar oud was. Decennia later vond ik het eindelijk terug op YouTube.

    https://www.youtube.com/watch?v=ugBX6H0Z2hc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *