Clive Sinclair (1940)

Clive Sinclair (30 juli 1940) is een Britse ondernemer en uitvinder, bekend om zijn consumentenelektronica uit de jaren ’70 en ’80, zoals de Sinclair ZX Spectrum home computer.

Sinclair verkocht zijn eerste elektronica kits via de post toen hij 18 jaar oud was. Op 19-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste boek over transistorcircuits voor Bernard’s Publishing. In totaal produceerde hij meer dan 15 boeken. In de jaren er na produceerde hij met Sinclair Radionics een keur aan miniatuur transistorproducten, waaronder miniatuur radio’s, huiskamer audio versterkers, hele stereo sets, rekenmachines, meetinstrumenten en zaktelevisies.

Met Sinclair Research produceerde Sinclair de befaamde ZX-reeks van home computers: de ZX80, ZX81, ZX Spectrum en randapparatuur. Ook de Sinclair QL (Quatum Leap) kwam onder de Sinclair Research vlag op de markt.

Bedrijfsmatige betrokkenheid van Clive Sinclair

  • Bernard’s Publishing (1959)
  • Sinclair Radionics (1961)
  • United Trade Press (1962)
  • Ablesdeal (1973)
  • Sinclair Instruments (1976)
  • Science of Cambridge (1977)
  • Sinclair Computers (1980)
  • Sinclair Research (1981)
  • Cambridge Computer (1988)

Zie ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *